BREEAM Award winnaar

Een ontwerp gebaseerd op natuurlijke bronnen.

Energy Academy Europe

Verhoogde esplanade met bomen

Ondersteunen van een simpel en pragmatisch ontwerp.

Moreelse Bridge

Oplossingen voor zelfvoorziening

Behoud van magische coexistentie van natuur en geschiedenis.

HAUT

Ambitie voor CO2-neutraliteit

De hoogste houten woontoren van Nederland.

HAUT

Arup werkt sinds 2000 in Nederland met een team van erkende consultants en engineers aan uiteenlopende aspecten van gebouw- en infrastructuurontwerp. Door toegang tot Arup’s mondiale netwerk van specialisten is het team in Amsterdam in staat wereldwijde kennis aan lokale projecten toe te voegen en te adviseren bij internationale iconische projecten.

Uitgelicht

 • Centrale As

  Veiligheid op de weg met behoud van de duisternis.

 • Paleisbrug

  Karakteristieke oversteekbrug over het spoor voor fietsers en voetgangers.

 • Museum Voorlinden

  Nieuw museum voor de grootste particuliere kunstcollectie van Nederland.

 • Op weg naar duurzaamheid

  Ambities om CO2-uitstoot te verminderen in onze projecten, in ons kantoor en door personeel.

Projecten

 • Ringweg Antwerpen

  Verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad, ontsluiten van wijken en reduceren van vervuiling.

 • LocHal

  'Total engineering' ten behoeve van het behoud van de monumentale kwaliteit voor toekomstbestendige herontwikkeling. Alle renderings: © Civic Architects, 3D Studio Prins

 • Arnhem Centraal Station

  Architectuur en lichtontwerp voeren reizigers intuïtief door het gebouw.

 • Hoge Raad der Nederlanden

  Ontwerpoplossingen voor een transparant rechtsgebouw in het Haagse centrum.

Nieuws

 • 24mei 2017

  Energy Academy Europe officieel geopend

  Na de openingshandeling door Commissaris van de Koning René Paas daalden acrobaten al dansend met drie grote banners af in de transparante hal van het nieuwe gebouw op de Zernike Campus Groningen.

 • 19mei 2017

  Bouw van de LocHal in Tilburg van start

  Het ruimtelijk ontwerp sluit aan bij het idee van een open en productieve werkplaats. Want behalve ‘kennis halen’ gaat het bij de LocHal om ‘kennis maken’ en co-creatie. Dit gebeurt op het traplandschap, en in publieke werkplaatsen en ateliers met geheel eigen sfeer, die verspreid door het gebouw liggen en die het functioneren van de organisaties, de collectie en exposities organiseren.

 • 05apr 2017

  Kunstinstallatie presenteert een nieuwe visie op de natuur tijdens Salone del Mobile

  Raffaella Laezza’s architectonische installatie bevindt zich in een witte kubus van 4,50m x 4,50m x 4,50m. Verticale houten staven verlichten de ruimte en het reliëf op de muren met wit licht. De kleur wit, in totaal 121 gradaties van wit licht, wordt beïnvloed door de beweging van de bezoekers. Ook de zogeheten ‘witte ruis’, die constant te horen is in de interactieve kubus, verandert door de aanwezigheid en bewegingen van de bezoekers. Het publiek interacteert met de ruimte en kan als zodanig de ruis veranderen in orkestrale delen van een klassieke Italiaanse muziekcompositie.

 • 31mrt 2017

  Arup coördinerend technisch adviseur voor renovatie Binnenhof

  De technisch adviseur is verantwoordelijk voor de technische aspecten van het hele complex, zoals energievoorziening, klimaatbeheersing, ict en toegangsbeveiliging. Het team van Arup, dat geleid wordt door Joop Paul, werkt samen met twee coördinerende architecten, Ellen van Loon (OMA) en Liesbeth van der Pol (Dok). Ellen van Loon wordt verantwoordelijk voor het gedeelte waarin de Tweede Kamer zit. Liesbeth van der Pol neemt als coördinerend architect de bouwdelen van de Eerste Kamer, de Raad van State, het ministerie van Algemene Zaken en het Ridderzaal-complex voor haar rekening.

Kantoren

Share: